Búcsúzunk Bernie Neville-től

  • márc. 27, 2021
Kategória: 2021/1
Megjelent: 312 alkalommal

2021 februárjában kaptuk a szomorú hírt Bernie Neville haláláról. Bernie ausztrál pszichológus és egy igazi humanista volt. Többünknek volt alkalma Magyarországon találkozni vele, hiszen Bernie kétszer is részt vett a személyközpontú szemléletű pécsi Kultúrák Közötti Kommunikáció Találkozón. Kíváncsi volt ránk, és fontosnak tartotta, hogy visszatérjen hozzánk. A legutóbbi találkozókon már egészségi állapota miatt sajnos nem tudott részt venni, pedig szeretett volna jönni még hozzánk.

Azoknak, akik vele encounterezhettek, vagy részt vehettek a workshopjain, felejthetetlen élményt nyújtott Bernie embersége, bölcsessége, jelenléte, élettel és szeretettel teli szíve. Bernie jelenlétében könnyen lehetett kapcsolódni. Kapcsolódni őhozzá, egymáshoz, magunkhoz és mindahhoz, ami a szemnek láthatatlan.

Bernie

Bernie Neville bizonyára egy kitűnő szakember volt, de nekünk emberi arcát mutatta és azt, hogy embernek lenni fontosabb, mint szakembernek lenni. Bernie elsősorban egy hatalmas szívvel bíró ember volt itt a Földön.

2012-ben megjelent The life of things – Therapy and the soul of the world c. könyvéből álljon itt egy rövid idézet:

„A posztmodern tudatosság nem fogad el véglegesnek semmilyen, az igazságra vonatkozó kijelentést. Sokan nem vagyunk már igazhívők. Szívesebben állítjuk nyilvánvalóan összeegyeztethetetlen állításokról, hogy inkább 'is-is', mint 'vagy-vagy' 'igazságok'. Képesek lehetünk arra, hogy többféle nézőpont között egyensúlyozzunk. Még arra is képesek lehetünk, hogy olyan paradox állításokat kezeljünk, mint hogy a fény egyszerre részecske és hullám, hogy a világmindenség létezik és ugyanakkor létrejön, egyszerre tárgy és alany, vagy hogy a viselkedésünk valahogy egyszerre determinált és szabad, és mi különálló, döntéseket hozó személyek vagyunk, és ugyanakkor teljesen összefonódunk a természetben.”

Köszönjük a találkozás lehetőségét!

Búcsúzunk tőled, Bernie!

Vikár Erzsébet

Hírlevél feliratkozás

Legyen mindig naprakész híreinkkel, programjainkkal kapcsolatosan, iratkozzon fel hírlevelünkre már most!

Feliratkozás

Adományozás

Támogassa céljaink elérését bankja internetes felületén keresztüli átutalással!

Részletek

Elérhetőségeink

Cím: 1072 Budapest, Klauzál tér 14. II/15.
Email: info(@)rogerskozpont(.)hu
Nyilvántartási szám: 01-01-0012300
Adószám: 18847190-1-42
Stat. számjel: 18847190-8559-569-01
Bankszámla: Magnet Bank 16200120-18540037-00000000