Kategória: Uncategorised
Találatok: 210 times

Kedves Érdeklődő,

egy hosszabb, 200 órás útra hívunk Téged.
A Rogers Központ Alapítvány szervezésében egy személyközpontú zárt tanulócsoportot indítunk útjára segítők számára.

A csoport mindazoknak hasznos lehet, akik életét valamilyen formán kitölti a segítés. Sokan, sokféle területen vagyunk segítői szerepben. Ez a 200 órás csoport arra vállalkozik, hogy a személyközpontú szemlélet keretében dolgozzunk segítői kapcsolatainkon, finomhangoljuk a segítői kompetenciáinkat, viszonyulásunkat segítői szerepünkhöz, segítői feladatainkhoz.
Szívesen látunk bárkit, aki szeretne időt és figyelmet szánni azokra a kérdésekre mint például, hogy:
Ki vagyok én, amikor segítő vagyok?
Hogyan vagyok én segítői szerepben?
Milyen határaim vannak segítőként?
Mit hajt a segítői munkámban?
Mikor nehezedik rám a segítői szerep?
Honnan érzem, hogy sok nekem egy eset/kliens/ügyfél/pacien/diák/család?
Mit tehetek, ha megterhelődöm, mint segítő?
Hol van a határ a segítői énem és a civil énem között?
Stb.

A tanulócsoportba várunk a segítés minden területéről embereket. Nincs előfeltétele a jelentkezésnek.
Honnan tudhatod, hogy ott a helyed közöttünk a tanulócsoportban? Ha vannak kérdéseid a segítői szerepedből, akkor hozd el magaddal. Tanuljunk magunkról, tanuljunk egymástól.

 

A 200 órás tanulócsoport elemei:
Önismeret/módszerismeret: a személyközpontú terápiás szemlélet saját élmény által való megtapasztalása.
Segítő gyakorlat/elmélet: ezen alkalmakkor a személyközpontú segítői kapcsolat elemeit gyakorolhatjuk és érthetjük meg a személyközpontú elméleti keretben. Ezen alkalmak szervesen igazodnak a csoport által felvetett igényekhez.
Szupervízió: a szupervíziós alkalmak lehetőséget biztosítanak, hogy konkrét helyzetek/esetek kapcsán tanulhassunk a segítői munkáról.

A tanulócsoportot személyközpontú szemléletben képzett és ebben a szemléletben aktívan dolgozó segítők facilitálják. Pár szó tőlük:

Draskóczy Magda
Képzettségemet tekintve pszichológus vagyok, és a személyközpontú szemléletben dolgozom főképp életük valamely pontján elakadt felnőttekkel, és segítőkkel, akik a szakmai elakadásaikra szeretnének jobban rátekinteni. 2010 és 2022 között a Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás és Tanácsadási Egyesület keretében folytattam személyközpontú módszerspecifikus képzést jövendő személyközpontú tanácsadók számára.

Bálint Magdolna
Mentálhigiénés szakemberként, személyközpontú szemléletben dolgozom iskolai, alapítványi és magánpraxis kereteiben. A Rogers Központ Alapítvány szándékait és céljait a kezdetektől a magaménak érzem, és most a tanulócsoport elindítását egyféle kiteljesedésnek élem meg jó izgalmak kíséretében.

Kiss Angelika
Segítő, én is leginkább eképpen szeretem definiálni magam. Talán ha még jobban finomítanám, akkor személyközpontú szemléletű segítő. A szakmai identitásom legnagyobb részét ez tölti ki. Emellett pszichológus vagyok, magánpraxisomban felnőttekkel dolgozom együtt. A tanulócsoport indulásának lehetősége igazán örömmel tölt el, hisz a segítés olyan sok finom részletből tevődik össze, le nem zárható tanulási folyamat ennek megismerése.

Gyakorlati részletek:
Gyakorisága: havi egy nap, hétvégén (10 tanórás egy nap, 9 órakor kezdünk és 17:30-kor zárjuk a napot)
Tanulócsoport első 5 alkalmának dátumai: 2023. szeptember 10. (vasárnap), 2023. október 8. (vasárnap), 2023. november 12. (vasárnap), 2023. december 3. (vasárnap), 2024. január 14 . (vasárnap).
A tanulócsoporton való részvétel 1.700 Ft/tanóra (egy teljes nap 17.000 Ft)
Jelentkezés: kiss [PONT] angelika [KUKAC] rogerskozpont [PONT] hu email címre írj egy levelet, ebben kérlek jelezd részvételi szándékod. Kiss Angelika fogadja az üzeneteket. Ha bármi kérdésed lenne, akkor is ezen a fórumon fel tudod tenni azokat.
Regisztráció: az egyeztetés mellett még szükséges legalább az első két havi díjat elutalni. Az első utalás határideje: 2023. augusztus 20.
(A további fizetési ritmus is hasonlóképpen fog zajlani: elegendő a következő két alkalom díját az alkalmakat megelőző hónapban átutalni a Rogers Központ számlájára. Tehát az augusztus 20-át követő fizetési határidő majd október közepe felé lesz.) Ha lenne kérdésed, tedd fel nyugodtan a fenti email címen.
Létszám: a csoport elindulásának minimum létszáma 12 fő, maximum létszáma 20 fő. Ha betelik a létszám, utána várólistára fogadjuk az érdeklődőket, és erről értesítést küldünk. Az indulás előtt esetleg felszabaduló helyeket a várólistás jelentkezőknek kínáljuk fel. A csoport létszámát reálisan az első utalás határidejénél (2023. augusztus 20.) látjuk majd. A csoportban a jelentkező helye akkor lesz biztosított, amikor kitölti a regisztrációs lapot (ezt az email-es megkeresés után Angelika elküldi minden jelentkezőnek), illetve az első két tanulócsoport-nap díja beérkezik a befizetési határidőig.
Lemondási feltételek:
A befizetett részvételi díjat 2023. augusztus 6-ig visszafizetjük, ha a jelentkező visszalép a részvételtől.
Augusztus 6. és 20. közötti visszalépés esetén a befizetett részvételi díj 50 %-át fizetjük vissza.
Augusztus 20. után a befizetett részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni.
Ha az eseményt esetleg a Rogers Központ Alapítvány nem tudja megtartani, a befizetéseket visszautaljuk.
Helyszín: Budapest, Nap u. 25. 1082

Várjuk jelentkezésedet!
Budapest, 2023. június

Draskóczy Magda
Bálint Magdolna
Kiss Angelika