Ma 2018. március 22. csütörtök, Beáta napja van.

A kliens kliense - Süle Árpád

Kategória: Programok
Megjelent: 174 alkalommal

A belső kapcsolat a személyközpontú terápia experienciális irányzataiban.

A Rogers által kidolgozott segítő kapcsolati jellemzők alkotják minden személyközpontú terápia alapját. Ezeknek a kapcsolatban való jelenléte segíti a kliens fejlődését. Bármilyen nagy befolyása is van azonban a terapeuta/segítő empátiájának, elfogadásának és hitelességének, a terápiás változás akkor jön létre, ha a kliensnek is sikerül önmagához őszintén, megértően és elfogadóan viszonyulni. A személyközpontú terápia experienciális irányzatai ezért a kliensek önmagukkal való kapcsolatának elősegítésére fordították figyelmüket. A terápiát sikeresen felhasználó klienseket megfigyelve dolgozta ki Gendlin a fókuszolás módszerét, mely a kliensek befelé figyelésének és az élményeik szimbolizálásának lépéseit fogalmazta meg. Mások (Greenberg, Rice, Elliot, Warner, Prouty, Lietaer, Leijssen, Swildens, Stinckens, Sachse…) – kliensek terápiás munkáját vizsgálva – különböző fajta elakadásokat különböztettek meg a kliensek önfeltáró folyamatában. Azt találták, hogy ezekben a különböző elakadásmódokban a klienseknek bizonyos fajta segítségre van szükségük ahhoz, hogy az élményeiket sikeresen feldolgozzák. Ennek elősegítésére alakítottak ki különféle módszereket, mint a pre-terápiát, a belső kritikussal vagy a törékeny folyamattal való munkát, a túl távoli illetve túl közeli élményhez való jobb viszonyulásmód kialakítását, a két székkel dolgozást, stb. Bár ezeknek a technikáknak a személyközpontú terápiába való bevezetése sok egyet nem értéssel találkozik még ma is az irányzat hagyományosabb ágának követői részéről, ezekre a technikákra lehet úgy is tekinteni, mint a Rogers által meghatározott terápiás változók konkretizálására bizonyos elakadt kliensfolyamatok esetén.
Ebben a két és fél napos workshopban ezt a terápiás szemléletet és a hozzá tartozó terápiás munkát szeretnénk bemutatni az érdeklődőknek, segítőknek, tanácsadóknak és terapeutáknak. Célunk egy személyközpontú saját élményen alapuló tanulási folyamat elősegítése, melyet a jelenlevők és a csoport érdeklődése és igényei szerint alakíthatunk együtt.

A workshopot Süle Árpád kliensközpontú experienciális pszichoterapeuta facilitálja (Belgium).
Süle Árpád Belgiumban él, Leuvenben tanult pszichológiát és személyközpontú terápiát, melynek az experienciális ága ott a képzés gyökeres része. Ezen a workshopon érdeklődő, és kritikusan gondolkodó segítő foglalkozású kollégák számára szeretné átadni azt, amit Belgiumban megtanult, hogy a személyközpontú terápiának ezt az irányzatát is megismerhessék.

PROGRAM
(a workshop egybefüggő, 2,5 napos)
2018. április 6. péntek
09.00-18.00 – workshop
2018. április 7. szombat
09.00-18.00 – workshop
2018. április 8. vasárnap
09.00-14.00 - workshop

HELYSZÍN:
1073 Budapest, Kertész utca 32. (Sziget Droginformációs Alapítvány)

JELENTKEZÉS ÉS RÉSZVÉTELI DÍJ
Résztvevők száma: 20 fő
EARLY BIRD jelentkezés - azok, akik 2018. január 20-ig befizetik a részvételi díjat (azaz legkésőbb ezen napon a megadott bankszámlán jóváírásra kerül). Korlátozott számban tudjuk biztosítani olyan személyek részvételét, akik valamilyen oknál fogva nem tudják megfizetni a részvételi díjat. Ebben az esetben a regisztráló személy a iii. pontot jelölje be a részvételi díjnál:
i. Teljes ár: 30.000 Ft/fő
ii. Pedagógus/szociális munkás/levelező-nappali diák/nyugdíja: 25.000 Ft/fő
iii. Saját magam által választott részvételi díjat tudok fizetni (indoklás)
2018. január 20. utáni TELJES ÁRÚ regisztráció:
i. Teljes ár: 45.000 Ft/fő
ii. Pedagógus/szociális munkás/levelező-nappali diák/nyugdíja: 35.000 Ft/fő
iii. Saját magam által választott részvételi díjat tudok fizetni (indoklás)

A jelentkezés akkor érvényes, ha
a. a regisztrációs lap be lett küldve és
https://goo.gl/forms/J0IDf92ik0tpozHt2
b. a részvételi díj adott határidőre a lent megjelölt bankszámlán jóváírásra került.

BANKSZÁMLASZÁMUNK:
Rogers Központ
16200120-18540037-00000000

A részvételi díj befizetéséről a Rogers Központ számlát állít ki.

A Rogers Központ nagy hangsúlyt fektet arra, hogy programjai elérhetők legyenek minden érdeklődő számára, ezért akinek nehézséget jelent a részvételi díj megfizetése az info [KUKAC] rogerskozpont [PONT] hu email címen érdeklődhet a kedvezményes részvétel lehetőségéről.

2018. március 15. utáni visszamondás esetén a befizetett részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni. Amennyiben mégsem tud jelen lenni a rendezvényen, a kifizetett részvételi díj átruházható!