Ma 2018. február 21. szerda, Eleonóra napja van.

50 órás önismereti munka - személyközpontú encounter csoport

Kategória: Programok
Megjelent: 776 alkalommal

A Rogers Központ Alapítvány 50 órás, 10 alkalmas személyközpontú önismereti csoportot indít 2017 szeptemberében. A csoport pénteki napokon az esti órákban kerül megtartásra.

A személyközpontú encounter csoport egy sajátos (Carl Rogers által kifejlesztett), és Magyarországon kevésbé ismert fejlesztő és önismereti csoportforma.

A rogersi encounter csoport abban különbözik más önismereti csoportoktól, hogy itt nem használunk struktúrált gyakorlatokat, megadva így a lehetőséget a csoport tagjainak, hogy felelős felnőttként eldöntsék mik a csoport céljai, mivel és hogyan szándékoznak az idejüket tölteni.

A csoportnak két képzett facilitátora van. Megfigyelnek és támogatnak, hitelességgel, empátiával és feltétel nélküli elfogadással segítik a biztonságos légkör megteremtését és stabilitását. A jelenlétük biztosíték arra, hogy a csoport folyamatok során mindig legalább két ember figyel arra, ami történik és elhangzik, így a csoport tagjai biztosak lehetnek abban, hogy mindig van aki meghallja és megérti őket.

A nem strukturált együttlét jellemzője, hogy a csoporttagok szabadon kifejezhetik gondolataikat, érzéseiket, igényeiket, személyes dillemmáikat és elakadásaikat. A fókusz az 'itt és most'-on van, ami a csoport tagjaiban és közöttük történik. Az egész csoport tükörként működik a csoporttagok számára.

A folyamat hozzájárul az önkifejezés, az asszertivitás, az érzelmi tudatosság és hitelesség növekedéséhez. A társas intelligencia fejlődésével hatékonyabbá válik az énhatárok kommunikálása, a konfrontálódás és a konfliktuskezelés. Az önreflexiós készség növekedésével az érzelmek és a mögöttük lévő szükségletek tudatosítása és kifejezése valós idejűvé válik, és ekkor:
• hatékonyabb lehetek a kapcsolataimban,
• nagyobb valószínűséggel elérem, amire a másik embertől szükségem van,
• úgy kommunikálok, hogy közben nem csorbítom se a magam, se a másik ember önértékelését,
• harmonikusabbak és meghittebbek leszenk a kapcsolataim,
• és végre elkezdem élni a saját életem!

Facilitátorok: Simon Kata és Molnár Simon, képzett személyközpontú csoport facilitátorok

A csoport létszáma: min. 10 - max. 15 fő
A csoport díja: 6,000 Ft / alkalom, azaz 1,200 Ft / óra
Időpontok: mindig péntek, 17:00-22:00 között
2017. szept. 1.
2017. szept. 15.
2017. okt. 6.
2017. nov. 10.
2017. dec. 1.
2017. dec. 15.
2018. jan. 5.
2018. jan. 19.
2018. febr. 2.
2018. febr. 16.

Az első két alkalom nyitott, a második csoport végén köteleződünk el a zárt csoport mellett.

A csoporton való részvétellel a Rogers Központ Alapítványt támogatod.

A RÉSZVÉTEL REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT és az első alkalom részvételi díjának befizetésével válik aktívvá.

A részvételi díjat befizetni - melyről számlát állítunk ki - átutalással (Rogers Központ, számlaszám: 16200120-18540037-00000000) vagy személyesen (előre egyeztetett időpontban) lehet legkésőbb 2017. augusztus 15-ig.

Regisztrálni IDE KATTINTVA, AZ ŰRLAP SEGÍTSÉGÉVEL lehet.

Egyéb infó:
info [KUKAC] rogerskozpont [PONT] hu